Zima 2006/07 byla charakteristická svým velmi teplým průběhem a byl předpoklad, že toto období houbové choroby a škůdci velmi dobře přežijí. V novém ročníku se tak očekával jejich velký výskyt. U houbových chorob se toto naštěstí nepotvrdilo, avšak u škůdců nás při rašení révy velmi potrápili roztoči (hálčivec a vlnovník) a to i přes to, že máme introdukovaného dravého roztoče T.pyry. Réva v tomto ročníku začala rašit asi o 10 dnů dříve než je obvyklé oproti dlouhodobému průměru. Růst byl vyrovnaný, násada květních lat byla velmi dobrá. V tomto období intenzivního růstu bylo i dostatek vláhy, což bylo pro révu nadějné.
Réva začala kvést o 14 dnů dříve než v dlouhodobém průměru. V průběhu kvetení bylo počasí dobré bez déle trvajících srážek, opylení proběhlo bez problémů, násadu jsme hodnotili jako velmi dobrou. Po odkvětu v době intenzivního růstu bobulí byl bohužel znát nedostatek vláhy, což se projevilo na velikosti a zapojení bobulí v hroznu.
Na přelomu června a července přišla deštivá perioda, která byla charakteristická masivním výskytem padlí. Tuto houbovou chorobu se nám však podařilo udržet pod prahem hospodářské škodlivosti. V roce 2007 jsme v našich vinicích téměř nezaznamenali výskyt peronospóry. I v dalším průběhu réva pociťovala nedostatek vláhy a naše vinařství mělo obavu, že se bude opakovat ročník 2003. 2. až 3.týden měsíce srpna přišlo několik vydatných deštů, které situaci mírně zlepšily. V září vše nasvědčovalo tomu, že nás opět čeká vynikající ročník, naneštěstí však poté přišel velmi deštivý týden, kdy v Popicích spadlo cca 250mm srážek v období zaměkání bobulí. U některých vinařů nastal problém, kdy bobule začaly intenzívně přijímat vodu a praskat. Projevil se též masivní výskyt plísně šedé.
Naše vinařství však proti tomuto patogenu před tímto jevem provedlo několik preventivních ošetření, tudíž jsme neměli tak velké problémy jako někteří okolní vinohradníci a mohly jsme sklizeň odložit do pozdějších termínů. Sklizeň samotná proběhla mezi 2.10. a 1.11.. Po kvalitně provedených zelených pracích a perfektně zvládnuté ochraně se nám podařilo co do cukernatosti a i zdravotního stavu sklidit kvalitní hrozen.
Celkově můžeme rekapitulovat, že se nezařazujeme mezi ty vinaře, kteří si v ročníku 2007 stěžují na nízké hodnoty bezcukerných extraktů, ba naopak můžeme tvrdit, že naše vína dosáhla velmi dobrých hodnot. Vína ročníku 2007 ohlašujeme jako velmi čistá, příjemná a aromatická s příjemným obsahem požadovaných kyselin. Rovněž díky novým postupům a technologiím jsme opět naši kolekci vín posunuli o stupeň výš.